A hollandi mártás ismét egy olyan étel, sokkal inkább kiegészítő, ami igencsak földöntúli módon hangzik, valójában azonban igen egyszerű. Halhoz kifejezetten jól illik, mivel terveim között szerepel, hogy az ünnepi asztalra hal is kerül, mindenképpen el kellett készítenem. Ezzel a szósszal könnyen megteremthetjük az éttermi hangulatot, ha egy picit odafigyelünk a tálalásra. (Nem úgy, mint én, mert ahhoz sajnos nem igazán értek, de szeretem díszíteni az ételeket.)
Többféle változatot készítettem el, összegzésképpen megállapíthatom: nekem az alaprecept vált be, vajjal.
Első alkalommal kevés vaj volt csak idehaza, így Gordon Ramsay olívaolajos receptjét próbáltam ki. (Ezt egyébként hollandi öntetnek hívják.) Nem sikerült rosszul, de nekem ebben az ételben semmi szükségem nem volt az olívaolaj fanyarkás ízére. Mararadtam vajnál, bejött.
