Back to Top

Füge lekvár pirított barackmaggal

Érik a füge, hivalkodóan lógnak a kövér gyümölcsök az élénkzöld levelek között. Szerencsére idén is olyan bőséges a termés, hogy lekvárnak is jut. Néhány hónapja szunnyadó kreativitásom újra tetőfokára hágott, amikor a fejemben játszódó mozifilmen megjelent a füge és a dió párosa. Igen ám, csakhogy az elmúlt évek silány dió termése miatt nem igen akadt már dió. Ellenben a sárgabarack magja rendelkezésemre állt. Pörgettem a recepteket, míg a számtalan variánsból összeállt az enyém. Eddigi füge lekvárjaim közül viszi a prímet.

füge2

Bővebben: Füge lekvár pirított barackmaggal

Kandírozott levendula

Hirtelen tört rám, levendulát akarok kandírozni. Beleköltözött az agyamba, és egyszerűen nem hagyott nyugodni. Erős késztetést éreztem, amelynek nem állhattam ellen. Persze ezt nagyban támogatta az asztalon heverő zacskónyi levendulavirág.

kandírozott levendula

Bővebben: Kandírozott levendula

Étcsokoládés meggylekvár

Idén valahogy minden az utolsó pillanatra csúszik, ennek ellenére kiváló finomságokkal várhatjuk a telet. Ha találtok még későn érő meggyfajtát, feltétlenül próbáljátok ki ezt a csokis meggylekvárt. Megbolondíthatjátok egy kis konyakkal és a régi kedvenc bonbon íze köszön vissza.

meggykész

Bővebben: Étcsokoládés meggylekvár

Hársfavirág szörp

A hársfa virága régóta az egyik legnépszerűbb tea alapanyag, természetesen nem véletlenül. Erőteljes illata betölti a szívünket, lelkünket. Lehetséges, hogy némi késéssel készítettem el ezt a csodás szörpöt, de ha még találtok nyíló hársat (nem ezüstös levelűt), esetleg van szárított virágotok, akkor ne habozzatok nekiállni. 

hárskész

Bővebben: Hársfavirág szörp

Akácszörp

Tőlünk nem olyan messze teljes virágpompában tündöklő akácfával találkoztunk. Tavaly elhatároztam, hogy a szörp repertoáromból nem maradhat ki az akác sem, itt volt hát a lehetőség, hogy pótoljam. Jól tettem. Nagyon jól. 

akáccats

Bővebben: Akácszörp