Idén valahogy minden az utolsó pillanatra csúszik, ennek ellenére kiváló finomságokkal várhatjuk a telet. Ha találtok még későn érő meggyfajtát, feltétlenül próbáljátok ki ezt a csokis meggylekvárt. Megbolondíthatjátok egy kis konyakkal és a régi kedvenc bonbon íze köszön vissza.

meggykész

Hozzávalók:

- 2 kg magozott meggy

- 1 kg befőzőcukor

- 30 dkg jó minőségű étcsokoládé

Az üvegeket alaposan mossuk el, majd sterilizáljuk. (Kifőzhetjük, mint régen nagyanyáink. Ám sokkal egyszerűbb, ha mosogatógépbe vagy mikróba tesszük.) Semmiképpen ne töröljük el az üvegeket, várjuk meg, míg konyharuhára terítve maguktól megszáradnak.

Az átmosott meggyet kimagozzuk, egy nagy lábosba tesszük és főzni kezdjük. Amikor 20-25 perc múlva a gyümölcs már elég pépes lesz, hozzáadjuk a befőzőcukrot, és rotyogtatjuk még tíz percig. Végül hozzákeverjük a kis darabokra vágott csokit, és azzal is főzzük öt percig. Még forrón töltsük az üvegekbe, és jól zárjuk le. Fejre állítjuk pár percre, majd meleg dunszttal tartósítjuk. Száraz, hűvös helyen tároljuk.