Hirtelen tört rám, levendulát akarok kandírozni. Beleköltözött az agyamba, és egyszerűen nem hagyott nyugodni. Erős késztetést éreztem, amelynek nem állhattam ellen. Persze ezt nagyban támogatta az asztalon heverő zacskónyi levendulavirág.

kandírozott levendula

Elkészítés:

A tojásfehérjét kissé felverjük. A porcukrot szétterítjük egy tányéron, majd a levendulákat belemártjuk a tojásfehérjébe, jól lecsöpögtetjük, végül beleforgatjuk a porcukorba, és kissé lerázzuk. Sütőpapírra terítjük, majd sütőben 60 fokon teljesen megszárítjuk. Ez több órát is igénybe vehet, de érdemes kivárni.

Sütemények, pohárkrémek díszítésére kiváló, aki pedig szereti az intenzív levendulaízt, magában is elrágcsálhat egy-egy darabot.