Mindig ezt írom, de tényleg igaz… Egy ideje már készültem a császármorzsa gluténmentes verziójának elkészítésére. A család édesszájú tagjai pedig kifejezetten várták, hogy tányérra terített morzsán elkeverhessék a házi baracklekvárt.

smarnik

 

Hozzávalók:

- 100 gramm zabpehely (gluténmentes változat)

- 2,5 dl tej

- 40-50 gramm cukor

- 1 db tojás

- ízesítésnek: vanília, vaníliás cukor, kókuszreszelék, citromhéj reszelve, mazsola (külön-külön, ki mit kíván.)

- 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

A zabpelyhet leöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, várunk 1-2 percig, majd a tojást is belekeverjük. Egy serpenyőben vajon megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, darabokra törjük és tovább sütjük. Nagyon hasonlít a hagyományos császármorzsára.