Mindig ezt írom, de tényleg igaz… Egy ideje már készültem a császármorzsa gluténmentes verziójának elkészítésére. A család édesszájú tagjai pedig kifejezetten várták, hogy tányérra terített morzsán elkeverhessék a házi baracklekvárt.
Hozzávalók:
- 100 gramm zabpehely (gluténmentes változat)
- 2,5 dl tej
- 40-50 gramm cukor
- 1 db tojás
- ízesítésnek: vanília, vaníliás cukor, kókuszreszelék, citromhéj reszelve, mazsola (külön-külön, ki mit kíván.)
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A zabpelyhet leöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, várunk 1-2 percig, majd a tojást is belekeverjük. Egy serpenyőben vajon megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, darabokra törjük és tovább sütjük. Nagyon hasonlít a hagyományos császármorzsára.