Back to Top

Rozé kacsamell

rozé kacsamell tálalva

Habár családunkban a kacsa a "jól átsütve" kategóriába tartozott, mégis hajlottam a rozé kacsamell kipróbálására. Annak idején édesapám minden bizonnyal erős szemforgatásba kezdett volna, ha anyu négy szelet enyhén rózsaszínes pírben tündöklő kacsamellet tett volna tányérjára, amelyet az előző nap még futkározó némakacsából sütött.

Bővebben: Rozé kacsamell

Sütőtökös céklás fasírt

cklafasrtkicsi

 

Őszi idénynövényeket választottam ételemhez, ezek közül az egyik a cékla, amely leginkább ecetes-cukros változatban, mint savanyúság él a köztudatban, pedig ezen túl is rengeteg finomság készíthető belőle. A sokak számára furcsának tűnő föld-íz fűszerekkel szelídíthető.  Magas vastartalma miatt fontos, hogy minél többet fogyasszunk belőle. A sütőtök ezzel szemben újabban vált népszerűvé, nem véletlenül, hiszen felhasználási köre lassan végtelen.

Bővebben: Sütőtökös céklás fasírt