A gyorsan, finomat, házit általában egymást kizáró elvárások. Szerencsére ez nem minden esetben igaz, így van ezzel a csicseriborsó lisztből készült tésztával is, amelyet én most zöld fűszeres barna vajjal tálaltam.

csicseri

Hozzávalók:

- 200 + 50 gramm csicseriborsó liszt

- 2 db tojás

- só, esetleg bors, avagy zöldfűszerek

Elkészítés:

A csicseriborsó lisztes tészta elkészítése hihetetlenül egyszerű. 100 gramm liszthez 1 tojásra van szükségünk, így én a 200 gramm liszthez két tojást használtam, mivel a zacskó 250 gramm lisztet tartalmazott, a maradék 50 grammal az alálisztezést oldottam meg. Természetesen ez utóbbihoz választhatunk más, gluténmentes lisztet is.
A tojást a csicseriborsó liszttel alaposan összegyúrjuk, eközben feltesszük a vizet forrni. Amikor a tészta összeállt, gluténmentes liszttel meghintett lapon egyenletesen kinyújtjuk, majd késsel vagy pizzavágóval egyenletes csíkokat vágunk. A tésztát forrásban lévő vízben kifőzzük.