Egy kattintásvadász oldal ezt a receptet a következő szlogenekkel adná közre:
"Vigyázat! Abbahagyhatatlan az evése!"
"Pillanatok alatt készítheted el ezt az isteni ropogtatni valót!"
"A házigazdák sztárja leszel!"
"Tényleg csak néhány összetevő szükséges ehhez a sajtos rúdhoz!"
A valóság az, hogy ennél a receptnél ezek az állítások igazak.
Íme az alaprecept, amelyet aztán mindenki fejleszthet, kiegészíthet saját öteltével, és persze elkészítheti az itt leírt változatot is.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg zsír
15 dkg krémsajt
1 tojás
Ízlés szerint só, tetejére tojás, sajt, szezámmag, egész kömény, mák, napraforgó, lenmag, stb.
Az eredeti recept vajat írt, én ezt pecsenyezsírra cseréltem, illetve a zsiradék a sajtkrém arányát is megfordítottam, picit könnyítve ezzel a tésztán. A liszt esetében 20 dkg fehér liszt (BL 55) és 10 dkg teljes kiőrlésű liszt keverékét használtam. Egy kellemes ízű, omlós tésztát kapunk, igazi particsemege, azonban veszélyes, hiszen az evését nehéz abbahagyni. Pihentetésre nincs szükség, a hozzávalók összekeverése, majd a tészta gyúrását követően azonnal süthető. Én a fentiek túl kicsit feldobtam a fagyasztóban rejtegetett medvehagymával, emellett, aki kedveli az intenzívebb sajt ízt, nyugodtan adhat hozzá néhány dkg márványsajtot is. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük.