Az idei zöldborsó termés mindent visz, szerencsére elmondhatjuk, hogy van élet a főzeléken és a levesen túl. Zöldborsókrémet dobtam össze… Azon kívül, hogy gyorsan elkészül, nagyon finom, emellett egy újabb lehetőség a bolti sajtkrém, vajkrém és egyebek helyettesítésére.

zöldborsókrém

Hozzávalók:

1 db közepes lila hagyma

2 ek. Olívaolaj

2-3 gerezd fokhagyma

40 dkg zöldborsó

5 dkg vaj

só, bors

2 dl tejföl, vagy „görög joghurt”

kemény sajt forgács, esetleg snidling

A hagymát apró kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldborsót is. Beletesszük a vajat, sózzuk, borsozzuk, 10 percig alacsony lángon dinszteljük. Ha a borsó átpuhult, levesszük a tűzről elkeverjük a tejföllel/joghurttal és botturmixszal pürésítjük. Díszítésként sajtforgáccsal szórjuk meg, amely kiemeli az ízeket, de keverhetünk hozzá apróra vágott snidlinget is.