Az idei zöldborsó termés mindent visz, szerencsére elmondhatjuk, hogy van élet a főzeléken és a levesen túl. Zöldborsókrémet dobtam össze… Azon kívül, hogy gyorsan elkészül, nagyon finom, emellett egy újabb lehetőség a bolti sajtkrém, vajkrém és egyebek helyettesítésére.
Hozzávalók:
1 db közepes lila hagyma
2 ek. Olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
40 dkg zöldborsó
5 dkg vaj
só, bors
2 dl tejföl, vagy „görög joghurt”
kemény sajt forgács, esetleg snidling
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldborsót is. Beletesszük a vajat, sózzuk, borsozzuk, 10 percig alacsony lángon dinszteljük. Ha a borsó átpuhult, levesszük a tűzről elkeverjük a tejföllel/joghurttal és botturmixszal pürésítjük. Díszítésként sajtforgáccsal szórjuk meg, amely kiemeli az ízeket, de keverhetünk hozzá apróra vágott snidlinget is.