A túrórudit mindenki szereti, házilag elkészíteni pedig igazán nem is olyan bonyolult, főleg ha jó módszert találunk. Az enyémek nem lettek szépek, viszont annál finomabbak.

túró rudi

Hozzávalók a túrós töltelékhez:

- 500 g tehéntúró (félzsíros)

- 150 g nádcukor

- 1 db citrom reszelt héja

- 1 db vaníliarúd (belseje)

- 18 g zselatinpor

- 90 ml víz

Hozzávalók a csokis bevonathoz (csoki ganázs):
- 200 gramm 45-60 %-os étcsoki
- 2 dl habtejszín
 
 
Túrókrém elkészítése:

Az áttört túrót habverővel összekeverjük a cukorral, vaníliaőrleménnyel, vízzel és a zselatinnal, egy citrom héjával ízesítjük, majd langyosra melegítjük. Amennyiben szükséges, botmixerrel varázsoljuk homogén állagúvá. Szilikonos formákba öntjük, és 3-4 órára a mélyhűtőbe tesszük.

Csoki ganázs készítése:

Nemrégen ismerkedtem meg a csoki ganázzsal, gyorsan arra jutottam, hogy ez a krém, ami gyakorlatilag bármire jó. Habár igen flancosan hangzik, valójában nagyon egyszerű elkészíteni. Gőz fölött az apróra tördelt étcsokit felolvasztjuk a tejszínben. Amikor teljesen összeolvadt a csoki és a tejszín, kész a csoki ganázs.

túrós cucc

Egy keskeny, ámde magas edénybe öntjük, majd a lehűtött túróformákat fogvájóra, vagy hústűre szúrjuk, hogy könnyebben tudjuk mártogatni. Mivel a túrót a fagyasztóból vesszük elő, a csoki viszonylag gyorsan megdermed rajta.