A túrórudit mindenki szereti, házilag elkészíteni pedig igazán nem is olyan bonyolult, főleg ha jó módszert találunk. Az enyémek nem lettek szépek, viszont annál finomabbak.
Hozzávalók a túrós töltelékhez:
- 500 g tehéntúró (félzsíros)
- 150 g nádcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db vaníliarúd (belseje)
- 18 g zselatinpor
- 90 ml víz
Az áttört túrót habverővel összekeverjük a cukorral, vaníliaőrleménnyel, vízzel és a zselatinnal, egy citrom héjával ízesítjük, majd langyosra melegítjük. Amennyiben szükséges, botmixerrel varázsoljuk homogén állagúvá. Szilikonos formákba öntjük, és 3-4 órára a mélyhűtőbe tesszük.
Csoki ganázs készítése:
Nemrégen ismerkedtem meg a csoki ganázzsal, gyorsan arra jutottam, hogy ez a krém, ami gyakorlatilag bármire jó. Habár igen flancosan hangzik, valójában nagyon egyszerű elkészíteni. Gőz fölött az apróra tördelt étcsokit felolvasztjuk a tejszínben. Amikor teljesen összeolvadt a csoki és a tejszín, kész a csoki ganázs.
Egy keskeny, ámde magas edénybe öntjük, majd a lehűtött túróformákat fogvájóra, vagy hústűre szúrjuk, hogy könnyebben tudjuk mártogatni. Mivel a túrót a fagyasztóból vesszük elő, a csoki viszonylag gyorsan megdermed rajta.