Kihasználva a cukkini szezont, igyekszem minél szélesebb körben felhasználni, hiszen erre most van lehetőségem. A szlogen pedig lehetne „Gyorsan, finomat,  kiadósat!”.

Nálunk a gofri alapból is „sós”, azaz sajtos, így igazából nem volt más dolgom, mint ezt továbbfejleszteni. Így készült a cukkinis gofri, ami szerencsére bevált. Azért is szeretem, mert ha nem fogy el az összes keverék, akkor  a "maradékot" hűtőben tartva másnap is megsüthetem.

cukkinisgofri

Hozzávalók:

- 15 dkg liszt

- 1 db zsenge cukkini

- 60 gramm vaj, vagy olívaolaj

- 1 tojás

- 0,5 dl tejföl, vagy joghurt

- 1 tojás

- 0,5 csomag sütőpor

- 1 dl tej

- só, bors, ízlés szerint fokhagyma

Ha igazán zsenge a cukkini, akkor nem szükséges meghámoznunk, viszont érdemes alaposan megmosni. Ugyanez vonatkozik a magjára is, ha aprók, akkor én nem szoktam eltávolítani, hanem héjastól, magostól lereszelem. Tegyük egy tálba, sózzuk meg és hagyjuk állni, hogy levet eresszen, majd jól nyomkodjuk ki. A sajtot is reszeljük le.

A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a sót és a sütőport keverjük össze. Tegyük hozzá a tojást, öntsük hozzá a tejet és az olvasztott vajat, vagy olajat. A reszelt sajtot és a cukkinit is adjuk hozzá, és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.

A masszából tegyünk a gofrisütőre kis adagokat. Addig süssük mindegyiket, míg aranybarnák nem lesznek. Tejföllel és sajttal tálaljuk.