Már nagyon vártam az uborka, akarom mondani cukkini szezont. Évekkel ezelőtt ráébredtem, hogy felhasználása korántsem merül ki a „tök”-főzelék, rántott cukkini párosban, hiszen az egyik legsokoldalúbban felhasználható növényünk. Kezdésnek jöjjön egy krémleves, egyszerű, gyors, hétköznap is elkészíthető.
Hozzávalók:
2 db közepes cukkini
2 db burgonya
2 l víz
2 dl tejföl, vagy joghurt
só, bors, bazsalikom,
1-2 gerezd fokhagyma
Tálaláshoz: kenyérchips, reszelt sajt (füstölt)
Felkockázott cukkinit és krumplit edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Sóval, borssal, fokhagymával és bazsalikommal fűszerezzük, majd feltesszük főni. Amikor a zöldségek megpuhultak, leturmixoljuk, és hozzáadunk a tejfölt, vagy a joghurtot. Újraforrásig főzzük.