Már nagyon vártam az uborka, akarom mondani cukkini szezont. Évekkel ezelőtt ráébredtem, hogy felhasználása korántsem merül ki a „tök”-főzelék, rántott cukkini párosban, hiszen az egyik legsokoldalúbban felhasználható növényünk. Kezdésnek jöjjön egy krémleves, egyszerű, gyors, hétköznap is elkészíthető.

cukkinikrémleves2

Hozzávalók:

2 db közepes cukkini

2 db burgonya

2 l víz

2 dl tejföl, vagy joghurt

só, bors, bazsalikom,

1-2 gerezd fokhagyma

Tálaláshoz: kenyérchips, reszelt sajt (füstölt)

Felkockázott cukkinit és krumplit edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Sóval, borssal, fokhagymával és bazsalikommal fűszerezzük, majd feltesszük főni. Amikor a zöldségek megpuhultak, leturmixoljuk, és hozzáadunk a tejfölt, vagy a joghurtot. Újraforrásig főzzük.