A rántott bodzavirág korunk hóbortja is lehetne, ám mégsem, ugyanis már egy 1863-ból származó szakácskönyv tartalmazza ezt a különleges, szezonális desszertet. Én is erre készültem, azonban a leszedett bodzát nem tudtam azonnal felhasználni, másnap pedig erősen hullottak a virágok. Mit volt mit tenni, alkalmazkodtam a körülményekhez, palacsintatésztába kevertem a lehullott virágokat.

catsbodza

 Hozzávalók:

- 4 db tojás

- 8 kanál liszt

- néhány ek. víz (szükség szerint)

- 1 csipet só

- 14-18 ernyő bodzavirág

- fahéjas porcukor

- 1 citrom leve

A bodzavirágokat átöblítjük, majd hűvös helyre tesszük, és egy napig "hervadni" hagyjuk, hiszen így könnyebben lehullik a virág. Ha frissen használjuk fel, akkor ollóval távolítsuk el a zöld részeket, a tojásból, lisztből, vízből  keverjünk palacsintatésztát, egy csipet sóval ízesítsük, majd adjuk hozzá a bodzavirágot. (Ebből a mennyiségből kb. 6-8 palacsintát tudunk kihozni.) Tálaláskor fahéjas porcukorral ízesítjük, és frissen facsart citrom levével locsoljuk meg. Frissítő desszert, elszakadva a megszokott krémes, habos sütiktől.