Március 15-ére hangolódva, emellett a pénteki halas ételeket szem előtt tartva: valami igazán frappánssal szerettem volna előrukkolni. Napokig forgott az agyam, zöld piskóta, piros piskóta, de nem állt össze a kép. Csak körvonalakat láttam, míg végül megszületett az ötlet: palacsinta! Piros és zöld palacsinta. A szinezéshez pedig kedvenc növényeimet hívtam segítségül: a spenótot és a céklát.

palacsintakész

Hozzávalók a piros palacsintákhoz:

  • 12,5 dkg liszt
  • 1 nagyméretű tojás
  • 3 dl tej
  • 10 dkg főtt vagy sült cékla finomra reszelve
  • 1/2 kávéskanál só
  • növényi olaj a sütéshez
  • Hozzávalók a zöld palacsintákhoz:
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 nagyméretű tojás
  • 3 dl tej
  • 10 dkg spenótpüré
  • 1/2 kávéskanál só
  • növényi olaj a sütéshez

Hozzávalók a szradíniakrémhez:

90 gramm szardínia filé (bőr néküli halkonzerv)

125 gramm túró

2-3 evőkanál "görög joghurt"

só, bors, citrom leve

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk. A homogén állagot botimixerrel érjük el. Fél órát hűvös helyen pihentetjük, majd sütjük. A töltelék hozzávalóit szintén összekeverjük, majd egyenletesen elosztva piros palacsintára kenjük. Erre helyezzük a zöld palacsintát, feltekerjük. Önálló ételként, vagy salátával, esetleg más körettel tálaljuk.