Március 15-ére hangolódva, emellett a pénteki halas ételeket szem előtt tartva: valami igazán frappánssal szerettem volna előrukkolni. Napokig forgott az agyam, zöld piskóta, piros piskóta, de nem állt össze a kép. Csak körvonalakat láttam, míg végül megszületett az ötlet: palacsinta! Piros és zöld palacsinta. A szinezéshez pedig kedvenc növényeimet hívtam segítségül: a spenótot és a céklát.
Hozzávalók a piros palacsintákhoz:
- 12,5 dkg liszt
- 1 nagyméretű tojás
- 3 dl tej
- 10 dkg főtt vagy sült cékla finomra reszelve
- 1/2 kávéskanál só
- növényi olaj a sütéshez
- Hozzávalók a zöld palacsintákhoz:
- 12,5 dkg liszt
- 1 nagyméretű tojás
- 3 dl tej
- 10 dkg spenótpüré
- 1/2 kávéskanál só
- növényi olaj a sütéshez
Hozzávalók a szradíniakrémhez:
90 gramm szardínia filé (bőr néküli halkonzerv)
125 gramm túró
2-3 evőkanál "görög joghurt"
só, bors, citrom leve
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk. A homogén állagot botimixerrel érjük el. Fél órát hűvös helyen pihentetjük, majd sütjük. A töltelék hozzávalóit szintén összekeverjük, majd egyenletesen elosztva piros palacsintára kenjük. Erre helyezzük a zöld palacsintát, feltekerjük. Önálló ételként, vagy salátával, esetleg más körettel tálaljuk.