Van az úgy, hogy már a recept címénél elakadok. Eredetileg túrós nudlinak készült, csak nem morzsával, édesen, hanem hús mellé köretnek. De ha újítunk, akkor ne aprózzuk el, adjunk bele mindent, és egy kis spenótot is. Na, de kezdem az elején. Ismét elegem lett a tészta - krumpli - rizs körforgásból, így már be is terveztem a zöldborsó főzeléket. Úgy okoskodtam, hogy hétvégén sütök egy nagyobb adag húst, mellé valami jó kis körettel, hétközben pedig gyorsan meglesz a főzelék, így nagyjából meg is oldottam a heti ebédkérdést. A krumplinudlit kisfiam nem igazán szereti, emellett tényleg elég macerás is, így valami másban gondolkodtam, míg rá nem találtam a "szénhidrátcsökkentett" túrós nudlira. Nálunk viszont korántsem probléma, ha az étel színe zöld, vagy akár lila, így kevertem a tésztába egy kis spenótot.
Hozzávalók:
25 dkg túró
2 db tojás
20 dkg liszt
10 dkg spenótpüré
só
20 gramm vaj.
A túrót, a tojásokat, a vajat és a spenótot összekeverjük, én kézi habverőt használtam, hogy a túró krémesebb állagot kapjon. Sózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Elég ragadósnak találtam, így nem csődítettem gyerekeimet a konyhába, az apró, szorgos kezek helyett inkább a nokedliszaggatót hívtam segítségül. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk a tésztát, amikor a galuskák már a víz tetején úsznak, leszűrjük, átöblítjük vízzel, végül pedig egy kanál olívaolajjal összekeverjük, hogy ne ragadjanak egymáshoz a galuskák. Húsok, szószok és pörkölt mellé köretnek, de önmagában, sajttal megszórva is kiváló étel.