Nem is olyan régen beszámoltam már a spájz takarítása közben fellelt két zacskó puffasztott amarántról. Kétségem sem volt, hogy elérkezett felhasználásának ideje. Első körben panírozásra vetettem be, amit nem bántam meg, most kekszet sütöttünk belőle. Kevés hozzávalóval, ropogós finomság készült, szintén sikerrel.

 amarántos keksz

 Hozzávalók:

- 40 gramm pattogatott/puffasztott amaránt

- 1 ek. kakaópor

- 1 db érett banán

- 1 kk. sütőpor

- ízlés szerinti gyümölcs, én most meggyet választottam (kb. 10-12 db-ra lesz szükségünk)

 

A keksz alapját olyan gyorsan tudjuk elkészíteni, hogy első lépés a sütő előmelegítése 200 C fokra. Ezt követően pépesítsük a banánt. Ha elég érett, könnyedén megtehetjük egy villával is, ha nem, akkor használjunk botmixert vagy turmixgépet. Egy tálban keverjük össze alaposan a száraz hozzávalókat: az amarántot, a sütőport és a kakaóport, ez utóbbit érdemes átszitálni, ha esetleg csomós. Keverjük hozzá a banánpépet is a többi hozzávalóhoz, majd készítsünk belőle kb. 10-12 db kis golyót. Sütőpapírral bélelt tepsin lapítsuk ki a golyókat. A meggyeket nyomkodjunk a sütik tetejére. Tegyük a felmelegedett sütőbe a kekszeket 10 percre, érdemes ellenőrizni, hogy megszilárdultak-e. Ezt követően néhány perc hűtés után fogyaszthatjuk is.