Nyár végén, kora ősszel még mindig akad egy-egy cukkini a kertben. Ezt használtam most fel, felfújtat készítettem. Fokhagymás tejföllel önálló ételként is megállja a helyét, de feltétnek is kiváló.

A hozzávalók kedvünkre variálhatók (értsd: a sajt, sonka), ahogy a zöldfűszerekkel (petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom) is érdemes játszani.

241180926 821658991862674 2363044037270331005 n

Hozzávalók:

  • 70 dkg cukkini
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg füstölt sajt/füstölt sonka
  • 4 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • só, bors
  • 1 csomag sütőpor
  • Elkészítés:

A cukkinit, a fokhagymát, sajtot lereszeljük. Amennyiben sajt helyett füstölt sonkát használunk, akkor azt apróra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Formákba öntjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.