Nyár végén, kora ősszel még mindig akad egy-egy cukkini a kertben. Ezt használtam most fel, felfújtat készítettem. Fokhagymás tejföllel önálló ételként is megállja a helyét, de feltétnek is kiváló.
A hozzávalók kedvünkre variálhatók (értsd: a sajt, sonka), ahogy a zöldfűszerekkel (petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom) is érdemes játszani.
Hozzávalók:
- 70 dkg cukkini
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg füstölt sajt/füstölt sonka
- 4 db tojás
- 10 dkg vaj
- só, bors
- 1 csomag sütőpor
- Elkészítés:
A cukkinit, a fokhagymát, sajtot lereszeljük. Amennyiben sajt helyett füstölt sonkát használunk, akkor azt apróra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Formákba öntjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük.