Cukkini téma kimeríthetetlen, szerencsére. Az unalom elkerülése érdekében nagyban fokozza az alkotási vágyat. A megpárolt és pürésített cukkiniből tortilla lapot készítettem. A végeredmény pedig egy hihetetlenül puha, jól tekerhető lap lett. A torilla lapokat cukkini nélkül is érdemes otthon elkészíteni, hiszen sokkal finomabb, mint a boltban kapható társai.

cukkinistortilla

Hozzávalók:

- 30 dkg pürésített párolt cukkini

- 50 dkg liszt (elképzelhető, hogy többet is felvesz, mindenesetre érdemes formázáskor alálisztezni)

- só, bors, esetleg zöld fűszerek, vagy szezámmag

- 2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A cukkinit megtisztítjuk, ha zsenge, akkor természetesen maradhat a héja és a magja, magháza is, kockára vágjuk és olívaolajon, sóval és borssal fűszerezve megpároljuk, hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a lisztet, és alaposan összegyúrjuk. Egyenlő részekre osztjuk, majd lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk.

Ebből a mennyiségből 8-10 lap jön ki, amelyet felforrósított serpenyőben - oldalanként 2-4 perc - alatt készre sütünk. A serpenyőből két lap sütése között, érdemes eltávolítani a lisztet, én ezt papírtörlővel oldottam meg.

Ízlés szerint tölthető salátával, hússal.